Terug

Volg Vandaag Inside

Justin Kluivert reageert op uitspraken Dick Advocaat: 'Ik dacht: wat zeg jij nou?'

15 mrt 2024, 19:56

Justin Kluivert heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad gereageerd op zijn kansen bij het Nederlands Elftal. Daarbij gaat de Bournemouth-aanvaller ook in op uitspraken van Dick Advocaat, die hem graag bij de selectie van Curaçao zou halen.

Kluivert vertelt best veel te denken aan Oranje: "Daar ga ik niet over liegen. Ik heb een mooie leeftijd om die route weer op te pakken. Het EK wordt lastig als je er lang niet bij hebt gezeten, maar ik geef nooit op omdat ik weet wat ik in mijn mars heb. Als ik nu naar het Nederlands elftal kijk, zie ik heel goede spelers, matties met en tegen wie ik gespeeld heb ook, maar ik zie niet in waarom ik van ze zou moeten schrikken."

Op het argument dat spelers als Noa Lang en Cody Gakpo wel constanter hebben gepresteerd, zegt Kluivert: "Klopt, en ik heb dus ook een serie nodig waarbij ik fit blijf, veel speel en scoor. Ik liep een paar keer een blessure op, net toen ik mijn topvorm en rendement vond en ik de ogen in Nederland weer op me gericht kreeg. Maar daarom weet ik dat ik het kan en die kans bij Oranje dan weer zal komen."

Dan reageert de aanvaller op uitspraken van Dick Advocaat: "Ik hoorde dat hij laatst zei dat ik al 24 ben en voor Curaçao kan kiezen. Ik dacht: wat zeg jij nou? Ik ben pás 24, kan nog veel beter worden en ik wil weer voor Oranje spelen. Ik heb veel tegen de stroom in gezwommen, maar ik voel nu dat ik de wind eindelijk mee heb. Het lijkt me prachtig om erbij te komen en te concurreren met de top van Nederland. Uitdagingen waar ik van hou en hier nu keihard voor werk."

Bij Veronica Offside ontlokte Wilfred enkee namen bij Dick Advocaat die "nee" hebben gezegd tegen Curaçao. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.