Terug

Volg Vandaag Inside

Jurriën Timber vertelt over bijgeloof: 'Hij zit naar elke wedstrijd in mijn tas'

Jurriën Timber vertelt over bijgeloof: 'Hij zit naar elke wedstrijd in mijn tas'

8 okt 2021, 10:43

Jurriën Timber maakt een ijzersterke ontwikkeling door en hoopt de komende wedstrijden van Oranje interland nummer zeven en acht toe te voegen aan zijn carrière. De verdediger van Ajax heeft veel te danken aan een bijzonder ritueel, vertelt hij in een uitgebreid interview met Trouw.

Timber is gelovig en leest voorafgaand aan elke wedstrijd standaard een zelfde stukje uit De Bijbel. De centrale verdediger hoopt dingen uit het Heilige Schrift mee te nemen voordat hij het veld op gaat. 'De Bijbel heb ik altijd bij mij. Of ik nu naar het Nederlands elftal ga of naar uitwedstrijden met Ajax, hij zit in mijn tas', vertelt Timber in gesprek Trouw. 'Voor iedere wedstrijd die ik speel lees ik standaard hetzelfde stukje uit de Bijbel, Psalm 91. Dat gaat over Gods bescherming en geeft mij het gevoel dat er iets over mij waakt, iemand achter mij staat. Overal waar ik ga. Al is dat soms niet makkelijk', geeft hij aan. 'Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf dacht: dit is niet goed, zo hoort het niet.'

De 20-jarige Timber kreeg De Bijbel van zijn moeder. 'Ze zei: Lees dit voor iedere wedstrijd, het zal je kracht geven. Sindsdien doe ik dat en het brengt succes', vertelt hij verder. 'Er zijn wel eens dagen dat ik de Bijbel vergeet, maar dan lees ik de Psalm gewoon op mijn telefoon. Ik sla het ritueel nooit over. Nu ik ouder word, ga ik steeds meer zelf met de Bijbel aan de slag, misschien omdat ik ’s zondags nooit mee kan naar de kerk. Mijn moeder bidt wel iedere week voor mij en daarnaast kijk ik kerkdiensten terug op You­Tube. In de vakantieperiode probeer ik mijn afwezigheid in de kerk een beetje in te halen.'

Bij het Nederlands elftal spreekt Timber met onder andere PSV'er Cody Gakpo over De Bijbel. De verdediger van Ajax bevestigt dat er niet veel spelers gelovig zijn in de topsport. 'We hebben het over verzen of filmpjes die we hebben gezien. Over het algemeen ben ik iemand die dingen liever voor zichzelf houdt, maar het geloof delen is ook wel fijn. En misschien kan ik sommige jongere jongens ook wat meegeven. Ik denk dat het geloof meer mensen in de sportwereld kan helpen', aldus Timber.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.