Terug

Volg Vandaag Inside

Jouke reed ‘van schrik door’ na schot, moeder overweegt aangifte van poging tot doodslag

Jouke reed ‘van schrik door’ na schot, moeder overweegt aangifte van poging tot doodslag

7 juli 2022, 09:56

De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat aan het AD.

De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging tot doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. 'We laten het hier absoluut niet bij zitten.' De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.

De 16-jarige Jouke en twee anderen werden dinsdagavond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de politie ‘probeerden trekkerbestuurders in te rijden op agenten en dienstvoertuigen’. 'Er is gezegd dat er met trekkers op politieagenten zou zijn ingereden, maar dat blijkt voorlopig nergens uit', zegt advocaat Robert Snorn, die bij het verhoor van Jouke aanwezig was.

'Ik verwacht op basis van alle beelden en van de verklaring van Jouke dat de zaak tegen hem geseponeerd wordt. Er lijkt hier sprake van een misverstand.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.