Terug

Volg Vandaag Inside

José Mourinho per direct weg bij AS Roma

José Mourinho per direct weg bij AS Roma

16 jan 2024, 09:46

AS Roma heeft trainer José Mourinho ontslagen. De Italiaanse club meldt dinsdagochtend op zijn website dat Mourinho en de hele coachingstaf per direct AS Roma verlaten. De directie van de nummer 9 van de Serie A is van mening dat "een onmiddellijke verandering in het belang is van de club".

Volgende maand, op 15 en 22 februari, treft Feyenoord in de tussenronde van de Europa League AS Roma. Het is nog niet bekend wie Mourinho zal opvolgen.

De 63-jarige Portugees was sinds de zomer van 2021 werkzaam bij AS Roma. In zijn eerste seizoen won Mourinho met zijn ploeg de Conference League. In de finale was AS Roma met 1-0 te sterk voor Feyenoord. Vorig jaar reikten de Italianen tot de eindstrijd van de Europa League waarin na penalty's werd verloren van FC Sevilla.

AS Roma, met de Nederlandse verdedigers Rick Karsdorp en (sinds de winterstop) Dean Huijsen in de gelederen, kent een teleurstellend seizoen en staat na twintig wedstrijden negende in de Serie A. Afgelopen zondag verloor Roma met 3-1 bij AC Milan.

"We willen José namens ons allen bij AS Roma bedanken voor de passie en toewijding die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi," zo reageren clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin in een officiële verklaring.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.