Terug

Volg Vandaag Inside

Jorrit Hendrix reageert op kritiek in VI Vandaag: 'Die nemen dat van elkaar over'

Jorrit Hendrix reageert op kritiek in VI Vandaag: 'Die nemen dat van elkaar over'

9 feb 2022, 16:04

Feyenoord contracteerde Jorrit Hendrix afgelopen winter voor anderhalf seizoen, maar daar was niet iedereen het mee eens. Zo waren Johan en René in de uitzending van VI Vandaag cynisch over de transfer van de oud-PSV'er. In de YouTube-serie Bij Andy in de auto! van Andy van der Meijde wordt Hendrix geconfronteerd met de uitspraken.

Eind januari brengt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in VI Vandaag het nieuws dat Feyenoord Hendrix gaat huren. Het leidt tot de nodige hilariteit bij de VI-mannen. 'Dan zullen er wel een hele hoop seizoenskaarten verkocht gaan worden', stelde Johan cynisch, waarna 'Gijp' lachend vervolgt: 'Laten we blij wezen dat hij wordt gepresenteerd in een leeg stadion! Stel je voor: anders moeten er nog mensen op afkomen ook!'

Van der Meijde confronteert de multi-inzetbare voetballer met de uitspraken in zijn serie: 'Heb je het nieuws over jouw transfer in Nederland een beetje in de gaten gehouden?'. De enkelvoudig international van Oranje beaamt dat: 'Ik heb links en rechts wel wat meegekregen'.

'Wat een teringlijers, hé!', zegt Van der Meijde lachend en vol ongeloof. 'En die Van der Gijp ook, die vuile hond! Dat is niet normaal! Hij zei dat je voor de breedte gekocht was, maar ik snap niet dat hij zo praat... Je hebt acht jaar op het hoogste niveau gespeeld, je bent drie keer kampioen van Nederland geworden en je hebt ervaring in het Nederlands elftal? Apart tóch?'

Hendrix geeft vervolgens aan dat hij de uitspraken niet eerder heeft gehoord, maar denkt dat de kritiek voortkomt uit zijn laatste mindere seizoen bij PSV. 'Misschien is dat een bepaald beeld dat ze van mij hebben, want ik ben natuurlijk niet lekker weggegaan. Of nou ja, het laatste jaar speelde ik niet meer veel dus... Dat is misschien een beetje blijven hangen. Dus die mensen nemen dat misschien van elkaar over zo van: hij zou wel niet goed zijn, hij is voor de breedte. Daarom is het ook wel extra mooi om mijzelf nu te laten zien.'

Bekijk het fragment in onderstaand video vanaf minuut 12:12.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.