Terug

Volg Vandaag Inside

'Jorrel Hato wil zich bij topverdieners Ajax voegen'

'Jorrel Hato wil zich bij topverdieners Ajax voegen'

27 jan 2024, 14:53

Jorrel Hato zou zich bij een contractverlenging willen voegen bij de topverdieners van Ajax, meldt het Algemeen Dagblad.

De 17-jarige Hato werd al met meerdere Europese topclubs in verband gebracht, maar de kans is groot dat de Amsterdammers het grote talent langer aan zich weten te binden. Zo meldde De Telegraaf eerder dat Ajax een principeakkoord nadert met Hato over een nieuw contract. De verwachting is dat de nieuwe verbintenis van de verdediger pas na 7 maart wordt getekend, omdat Hato op die dag 18 jaar wordt en dan een contract langer dan voor drie jaar mag ondertekenen.

Hato speelt momenteel nog met een jeugdcontract, maar volgens het Algemeen Dagblad wil hij zich bij een nieuw contract voegen bij de topverdieners van Ajax. Echter zal voor hem ook de nieuwe stelregel gelden. De Amsterdammers hanteren sinds de zomer van 2023 de stelregel dat de beloning van spelers en stafleden meebeweegt met al dan niet meedoen in de Champions League. Deze regel bepaalt een derde van het salaris.

In de contracten van spelers die vóór 2023 tekenden, zoals Steven Bergwijn en Steven Berghuis, geldt de nieuwe regel nog niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.