Terug

Volg Vandaag Inside

Jorrel Hato verlengt contract bij Ajax tot medio 2028

12 mrt 2024, 16:29

Jorrel Hato heeft zijn toekomst voorlopig aan Ajax verbonden. De talentvolle verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2028, zo bevestigt de club uit de hoofdstad. Zijn oude verbintenis liep medio 2025 af.

Hato vierde afgelopen donderdag zijn 18e verjaardag. De verdediger speelde al 52 wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Amsterdam. Hij droeg al een paar keer de aanvoerdersband toen Steven Bergwijn en Steven Berghuis ontbraken. Hato debuteerde eind vorig jaar tijdens een duel met Gibraltar in het Nederlands elftal.

Hato speelt sinds 2018 voor Ajax, dat hem overnam van Sparta Rotterdam. Zijn club uit Amsterdam maakt een slecht seizoen door, maar dat is voor de verdediger geen reden om te vertrekken. "Ik weet dat bij Ajax blijven het beste is voor mij", vertelt hij op de website van zijn club. "Dit is pas mijn eerste echte seizoen als basisspeler. Ik heb nog voldoende te leren. Deze keuze was dus niet moeilijk. Ik kan bijvoorbeeld nog feller verdedigen of nog dominanter aan de bal zijn. Daar ga ik aan werken. Als je het realistisch bekijkt, dan zit ik hier met mijn leeftijd en de manier waarop ik me nog kan ontwikkelen wel goed."

Jorrel Hato vertelde na afloop van het Conference-league duel met Aston Villa dat hij blij is met Ahmetcan Kaplan naast zich: "Aan de bal héél goed en verdedigend sterk". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.