Terug

Volg Vandaag Inside

Jorge Vilda reageert op ontslag als bondscoach van Spaanse voetbalsters: 'Ik vind het onterecht'

Jorge Vilda reageert op ontslag als bondscoach van Spaanse voetbalsters: 'Ik vind het onterecht'

6 sep 2023, 09:24

Jorge Vilda begrijpt niets van zijn ontslag als bondscoach: "Ik kon me niet beter voelen, ruim twee weken na het behalen van de wereldtitel, mijn contractverlenging en hogere salaris. Maar nu ben ik ineens ontslagen", reageerde Vilda via de Spaanse radiozender Cadena SER.

Vilda zegt in een kort overleg met vertegenwoordigers van de Spaanse bond te hebben gehoord dat "structurele veranderingen" de reden zijn voor zijn ontslag. "Ik heb gezegd dat ik al zeventien jaar in het voetbal voor vrouwen werk en veel heb bereikt. Ik vind het ontslag onterecht en begrijp het niet. Ik had het ook niet verwacht. Ik wilde met de voetbalsters nog de Nations League spelen en ons plaatsen voor de Olympische Spelen."

Het duurde even voordat Vilda de omstreden kus op de mond van zijn speelster Jennifer Hermoso door bondsvoorzitter Luis Rubiales veroordeelde. Eerst applaudisseerde de toenmalige bondscoach nog toen de preses in een toespraak zei dat hij ondanks alle ophef niet op wilde stappen. Vilda zegt nu dat hij op dat moment niet anders kon dan applaudisseren. "Als 150 mensen om je heen applaudisseren, is het heel moeilijk om de enige te zijn die dat niet doet."

Vilda was acht jaar bondscoach van de Spaanse vrouwen. De laatste jaren regende het klachten over de trainer, die onder meer van zijn speelsters zou eisen dat ze de slaapkamerdeuren van hun hotel niet op slot zouden doen. Omdat Vilda tevens technisch directeur was en zijn vader directeur is van het vrouwenvoetbal, kon er lastig opgetreden worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.