Terug

Volg Vandaag Inside

Jordi Cruijff: 'Voor mij is Bosz een van de bewakers van het voetbalgedachtegoed van mijn vader'

8 mei 2024, 08:58

Jordi Cruijff heeft vanuit Barcelona genoten van de prestaties van Peter Bosz bij landskampioen PSV. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Voor mij is Peter net als Pep Guardiola en Ronald Koeman een van de bewakers van het voetbalgedachtegoed van mijn vader. Hij hoort in dat rijtje, omdat hij voor attractief, aanvallend en dominant voetbal staat," begint Jordi Cruijff.

"Ik ben blij voor zijn familie en hem dat hij kampioen is geworden, gun het hem van harte en ben zelfs trots," vervolgt de zoon van Johan Cruijff, die benadrukt dat hij niets van de successen van Koeman, Guardiola of Bosz wil claimen.

"Daar verdienen zij alle credits voor. Mijn vader heeft ze in hun beginjaren gevormd als coach en ze bepaalde bouwstenen aangereikt. Maar het voetbal ontwikkelt zich in zo’n sneltreinvaart dat voortdurend innovaties nodig zijn. Ronald, Pep en Peter hebben het totaalvoetbal uit de jaren zeventig naar de huidige tijd vertaald," besluit hij.

Peter Bosz kreeg tijdens de persconferentie na de kampioenswedstrijd tegen Sparta een 'bierdouche' van zijn spelers. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.