Terug

Volg Vandaag Inside

Jordi Alba vertrekt bij FC Barcelona

Jordi Alba vertrekt bij FC Barcelona

24 mei 2023, 14:04

Nadat eerder Gerard Piqué en Sergio Busquets hun vertrek bij FC Barcelona aankondigden heeft Jordi Alba dat ook gedaan. De Spanjaard heeft op sociale media een video gedeeld waarin hij zijn vertrek bevestigd.

Om 17:30 wordt door de Cataloniërs een persconferentie voor onderhoud met de pers belegd. De 34-jarige Jordi Alba verloor dit seizoen zijn basisplaats aan de 19-jarige Alejandro Baldé. Alba komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar haalde niet meteen het eerste elftal. Via Valencia kwam Alba in 2012 als Spaans international terug naar Catalonië. De verdediger speelde sindsdien 458 wedstrijden en gaf 91 assists. Vaak was Alba aangever bij doelpunten van Lionel Messi.

Alba kwam dit seizoen 23 keer in actie voor FC Barcelona waarin hij twee keer wist te scoren en zes keer aangever was. Het contract van de linksback bij de Cataloniërs loopt nog één jaar, maar dat wordt met wederzijds goedvinden ontbonden. Alba zal zondag in de thuiswedstrijd tegen RCD Mallorca afscheid nemen van de fans in Camp Nou.

Bekijk hieronder de video waarin Jordi Alba zijn vertrek aankondigt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.