Terug

Volg Vandaag Inside

Jordania krijgt geen toestemming voor overname FC Den Bosch

Jordania krijgt geen toestemming voor overname FC Den Bosch

19 juli 2019, 01:27

De beroepscommissie licentiecommissie van de KNVB verleent geen goedkeuring voor de overname van FC Den Bosch door zakenman Kakhi Jordania. De Georgiër zou met 99,9 procent van de aandelen grootaandeelhouder worden en de Brabantse club uit de eerste divisie van de nodige financiële impulsen voorzien.

De licentiecommissie van de KNVB zette eind maart al een streep door de plannen. Den Bosch kreeg donderdag te horen dat het beroep niets heeft uitgehaald.

"De opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is, is voelbaar. Maar de teleurstelling over de beslissing overheerst. Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. Door het uitblijven van een beslissing over het verkooptraject en het schimmenspel dat volgde met onderzoek na onderzoek, zijn club en supporters in een vacuüm terecht gekomen. Het was een hele moeilijke periode", zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch.

De beroepscommissie vindt dat de herkomst van de financiële middelen onvoldoende is aangetoond. Daardoor zijn er integriteitsrisico’s. De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. Jordania kan nog wel op persoonlijke titel een bodemprocedure starten bij de burgerrechter. Of hij dit ook daadwerkelijk gaat doen, weet FC Den Bosch niet.

FC Den Bosch, dat al enige tijd in financiële moeilijkheden verkeert, heeft van de licentiecommissie van de KNVB nu uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor het komende voetbalseizoen rond te maken.

Johan krijgt cadeau van Merab Jordania

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.