Terug

Volg Vandaag Inside

Joost Klein sluit tweede halve finale Eurovisie Songfestival af

26 mrt 2024, 19:10

Joost Klein is in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival als allerlaatste aan de beurt. Hij zingt zijn inzending Europapa als zestiende act, heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) dinsdag bekendgemaakt.

Eerder lootte Klein al een plekje in de tweede helft van de tweede halve finale, die plaatsheeft op 9 mei. Van de zestien landen gaan er tien door naar de finale op 11 mei. Malta komt in de tweede halve finale als eerste het podium op.

De eerste halve finale op 7 mei wordt geopend door Cyprus. Silia Kapsis mag het spits afbijten met het nummer Liar, dat mede geschreven is door de Nederlandse Elke Tiel. Kroatië, de voorlopige favoriet bij de bookmakers, treedt als zevende aan en Luxemburg sluit af. Dat land is na dertig jaar weer terug op het songfestival.

De startvolgorde van de halve finales en finale wordt altijd door de productie bepaald. Zij streven naar een zo divers mogelijke show om te voorkomen dat er bijvoorbeeld drie ballads achter elkaar komen.

De 68e editie van het songfestival vindt dit jaar plaats in het Zweedse Malmö. Zweden staat als winnaar van de vorige editie al in de finale. De grote geldschieters Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, lid van de zogenoemde 'big five', zijn al verzekerd van een ticket.

Onlangs gaf Albert Verlinde in Vandaag Inside aan dat hij kansen ziet voor Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.