Terug

Volg Vandaag Inside

Joost Klein overgeslagen tijdens repetitie voor finale songfestival

10 mei 2024, 14:43

Tijdens de eerste finalerepetities van het Eurovisie Songfestival in Malmö is het optreden van Nederland opvallend genoeg overgeslagen. Joost Klein zou als vijfde act het podium opkomen maar in plaats van de zanger verscheen Israël, dat in de startvolgorde na de Fries komt. Klein was wel te zien in de opening van de show.

De show ging na Israël verder met Litouwen. De showleiding heeft geen uitleg gegeven voor de wijziging.

Onderzoek naar incident met Joost Klein op songfestival

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein repeteert voorlopig niet voor de finale. De European Broadcasting Union (EBU) doet onderzoek naar een "incident" rond de Fries, staat in een verklaring van de omroepenkoepel.

"We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending. Klein zal voorlopig niet repeteren", staat in de verklaring. De EBU geeft verder geen commentaar.

De Nederlander zou als vijfde zijn act repeteren, maar hij werd tijdens de eerste zogeheten dress rehearsal, waarin de hele show wordt doorgelopen, zonder uitleg overgeslagen. De verdere startvolgorde is hetzelfde gebleven.

Props

Klein is wel in de arena. Aan het begin van de show was hij te zien toen alle deelnemende landen werden voorgesteld.

De beslissing om Klein niet te laten optreden, lijkt laat te zijn genomen. In de arena was te zien dat technici op het punt stonden de props die de artiest op het podium gebruikt, klaar te zetten.

Het Nederlandse kamp is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Bekijk de reactie in Vandaag Inside op het optreden van Joost Klein in de halve finale van het Songfestival, terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.