Terug

Volg Vandaag Inside

Joost Klein 'in zak en as' na diskwalificatie op songfestival

11 mei 2024, 19:25

AVROTROS-directeur Taco Zimmerman vertelt in gesprek met EenVandaag dat Joost Klein buitengewoon verdrietig is door de diskwalificatie op het songfestival.

“Joost is ontzaglijk verdrietig", begint Zimmerman. "Hij had zo graag willen optreden voor al die fans die in hem geloven, in een heel Europa zelfs en dat heeft helaas niet zo mogen zijn. Hij zit in zak en as."

Volgens Zimmerman gaat de AVROTROS ook een protest aantekenen bij de European Broadcasting Union (EBU) tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Klein. Dat betekent echter niet dat er toch nog een kans is voor Klein om zaterdag mee te kunnen doen aan de finale. "We hebben er alles aan gedaan om Joost op het podium te krijgen vanavond.” Er is met de EBU gesproken om Klein publiekelijk excuses te laten maken en om bijvoorbeeld een statement uit te doen. Maar de EBU bleef volgens hem bij diskwalificatie. "We hadden het liefst gezien dat Joost gewoon zou optreden”, aldus de directeur.

Aran Bade gaf vrijdagavond in Vandaag Inside een Songfestival-update vanuit Malmö; René kon zijn lach niet bedwingen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.