Terug

Volg Vandaag Inside

Joost Klein geeft uitleg over blauwe vogel tijdens songfestivalact

4 mei 2024, 20:26

Joost Klein geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad uitleg over de gedachten achter de veelbesproken blauwe vogel die onderdeel is van zijn songfestivalact.

Volgens Klein is de vermomming van zijn goede vriend Appie Mussa als blauwe vogel een symbool van zijn inner child: “Het is gebaseerd op allerlei dingen, een beetje Wizzy en Woppy ook, een Vlaamse kinderserie van vroeger. Ergens blijven we allemaal kinderen. Zoek maar op waar een vogel allemaal voor staat”, gaat Klein verder. “Voor mij is het terug naar mijn jeugd, waarin ik als kind in een klein Fries dorp voor de tv zat. De act die wij nu hebben ontworpen, is precies wat ik zelf als kind had willen zien."

Volgende week donderdag staat Klein in de tweede halve finale. Hij strijdt dan met vijftien andere landen om in totaal tien finaletickets.

Johan Derksen sprak zich onlangs in Vandaag Inside uit over de songfestivalact van Joost Klein: "Waarom er een kermisattractie heen moet, begrijp ik niet." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.