Terug

Volg Vandaag Inside

'Jonge voetballers mogen niet meer koppen'

'Jonge voetballers mogen niet meer koppen'

18 nov 2020, 13:42

Hattrickheld Geoff Hurst wil dat jeugdige voetballers niet meer mogen koppen omdat zo veel oud-spelers aan dementie lijden. Dat zegt hij in een interview met de Daily Mirror.

Hurst scoorde driemaal tegen Duitsland (4-2) tijdens de finale van het WK van 1966. Hij wijst op een onderzoek dat oud-voetballers drieënhalve keer meer kans hebben om aan dementie te overlijden dan mensen die nooit gevoetbald hebben.

Ook bij oud-ploeggenoten van Hurst is dementie vastgesteld, zoals onlangs bij Bobby Charlton. Nobby Stiles stierf vorige maand aan Alzheimer. Ook Jack Charlton, Ray Wilson en Martin Peters zijn aan Alzheimer overleden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.