Jong PSV verslaat Jong Ajax

16 okt 2018, 00:00

EINDHOVEN (ANP) - Jong PSV is in de Keuken Kampioen Divisie Jong Ajax op de ranglijst gepasseerd. De Eindhovenaren wonnen het onderlinge competitieduel op De Herdgang met 2-1. Jong PSV heeft na negen wedstrijden veertien punten en regerend kampioen Jong Ajax dertien. Daarmee staan beide clubs in de middenmoot.

Jong Ajax kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Aanvoerder Teun Bijleveld schoot van afstand raak. Doelman Mike van de Meulenhof ging daarbij in de fout.

Ramon Pascal Lundqvist bracht Jong PSV in de 19e minuut vanuit een strafschop op gelijke hoogte. Trainer Dennis Haar van Jong PSV zag zijn ploeg kort na rust via Joël Piroe de leiding nemen. Jong Ajax was daarna nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar die bleef uit.