Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje wint in Letland

Jong Oranje wint in Letland

12 okt 2018, 22:45

RIGA (ANP) - Jong Oranje heeft de kwalificatiewedstrijd voor de Europese titelstrijd bij Jong Letland gewonnen. In Riga werd het 3-0 voor Nederland. Justin Kluivert maakte het eerste doelpunt, bij de tweede sloeg doelman Kristaps Zommers een hoekschop van invaller Donyell Malen in zijn eigen doel. In extra tijd scoorde ook Javairo Dilrosun nog.

Gezien het grote overwicht had de formatie van bondscoach Erwin van de Looi met aanmerkelijk hogere cijfers kunnen winnen.

Vooraf was al duidelijk dat Jong Oranje geen kans meer had zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Daardoor zijn ook de kansen op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio (2020) verkeken.

Pas na een uur kwam Nederland op voorsprong. Kluivert tikte de bal van dichtbij achter doelman Zommers, nadat een voorzet van Dilrosun ietwat fortuinlijk voor zijn voeten viel.

Dilrosun

Daarvoor al had de formatie van Van de Looi veel kansen gehad. Al in de eerste 10 minuten schoten Richairo Zivkovic en Bart Ramselaar op de lat. Door de blunder van de Letse keeper werd het toch nog 2-0. Dilrosun, van Hertha BSC, maakte na een aardige solo de 3-0.

Van de Looi had enkele 'routiniers' buiten de selectie gelaten en gaf nieuwelingen een kans. De oud-trainer van Willem II nam daarmee al een voorschot op de volgende kwalificatiereeks.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.