Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje speelt 0-0 tegen Amerikanen

Jong Oranje speelt 0-0 tegen Amerikanen

24 mrt 2019, 20:20

SAN PEDRO DEL PINATAR (ANP) - Jong Oranje heeft op het trainingskamp in Spanje met 0-0 gelijkgespeeld in een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi wist in San Pedro del Pinatar ook amper kansen te creëren. Dinsdag oefent Jong Oranje weer, dan tegen Egypte.

De Nederlandse beloften wisten zich niet te kwalificeren voor het EK van komende zomer in Italië en San Marino, waardoor Van de Looi nu al gaat werken aan een ploeg die er na de zomer moet staan bij de start van een nieuwe kwalificatiereeks. Tussen nieuwelingen als doelman Maarten Paes, verdediger Danilho Doekhi en vleugelspits Calvin Stengs stond met Justin Kluivert ook een speler in de basis die vorig jaar al debuteerde in het 'grote' Oranje. Kluivert vormde de voorhoede met Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) en PSV'er Donyell Malen. Cody Gakpo (PSV) en Abdou Harroui (Sparta) maakten als invallers hun debuut in Jong Oranje.

Het was vooral aan Paes te danken dat het 0-0 bleef. De keeper van Jong FC Utrecht hield de Amerikanen met een paar goede reddingen van scoren af. Bij 'Team USA' deed met Timothy Weah ook een A-international mee. De 19-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain, die op huurbasis voor Celtic speelt, heeft al acht interlands op zijn naam staan. In de tweede helft viel bij de Amerikanen keeper Jonathan Klinsmann in, de zoon van de Duitse oud-topspits Jürgen Klinsmann.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.