Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje opent EK onder 21 met doelpuntloos gelijkspel tegen België

Jong Oranje opent EK onder 21 met doelpuntloos gelijkspel tegen België

21 juni 2023, 19:53

Jong Oranje is het EK onder 21 begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdgenoten van België. De ploeg van trainer Erwin van de Looi pakt zo het eerste punt van het toernooi in Georgië en Roemenië.

Bij Nederland stonden spelers als Brian Brobbey en Quinten Timber in de basis. België startte met onder anderen Loïs Openda en Charles de Ketelaere. De eerste helft was voor de jonge leeuwen van Oranje, maar de tweede helft werd het tij gekeerd. Keeper Bart Verbruggen was dé man voor Nederland. De jonge keeper, die voor een overstap naar Brighton staat, hield Oranje op de been met een aantal cruciale reddingen.

In de andere groepswedstrijd verraste Jong Georgië door Jong Portugal met 2-0 te verslaan. De Portugese beloften stonden twee jaar geleden bij het vorige EK in Hongarije nog in de finale. Daarin was Duitsland te sterk.

Jong Oranje speelt zaterdag tegen Portugal en dinsdag tegen Georgië. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.