Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje op EK tegen Duitsland, Hongarije en Roemenië

Jong Oranje op EK tegen Duitsland, Hongarije en Roemenië

10 dec 2020, 18:54

Jong Oranje speelt volgend jaar op het EK tegen Duitsland, Hongarije en Roemenië. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi is op het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië ingedeeld in groep A.

Omdat in de zomer van 2021 het uitgestelde EK voetbal wordt gehouden, is het EK voor voetballers onder 21 jaar opgeknipt in twee delen. De groepsfase vindt plaats van 24 tot en met 31 maart. De nummers 1 en 2 van de vier groepen gaan door naar de knock-outfase, die van 31 mei tot en met 6 juni wordt gehouden. De finale is in de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

Oranje begint op 24 maart tegen Roemenië. Drie dagen later is Duitsland de tegenstander. De poulefase wordt door de ploeg van Van de Looij op 30 maart afgesloten met een duel met gastland Hongarije.

Jong Oranje plaatste zich als groepswinnaar voor het EK. Voor het eerst sinds 2013 zijn de beloften van Oranje weer vertegenwoordigd op een Europese eindronde.

In totaal doen er zestien landen mee. Groep B bestaat uit gastland Slovenië, Spanje, Tsjechië en Italië. Rusland, IJsland, Frankrijk en Denemarken spelen in groep C en Portugal, Kroatië, Engeland en Zwitserland zijn ingedeeld in groep D.

Het vorige EK werd gewonnen door Spanje, dat in de finale Duitsland met 2-1 versloeg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.