Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje hoopt vroegtijdige uitschakeling te voorkomen

Jong Oranje hoopt vroegtijdige uitschakeling te voorkomen

30 mrt 2021, 11:14

De spelers van Jong Oranje willen zich dinsdag bij het Europees kampioenschap met een zege op Hongarije kwalificeren voor de kwartfinales. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi heeft plaatsing echter niet helemaal in eigen hand.

Na puntenverlies tegen Roemenië (1-1) en Duitsland (1-1) staat Jong Oranje op de derde plaats in groep A met 2 punten. Jong Duitsland en Jong Roemenië hebben allebei 4 punten. Als drie landen met een gelijk puntenaantal eindigen, wordt eerst gekeken naar het onderlinge doelsaldo. Dat betekent dat wanneer Duitsland en Roemenië met 2-2 of meer gelijkspelen, Jong Oranje sowieso is uitgeschakeld.

Van de Looi mist twee belangrijke spelers. Aanvoerder Teun Koopmeiners is geschorst en aanvaller Noa Lang is teruggekeerd naar Club Brugge om daar te herstellen van een bovenbeenblessure.

Het EK is vanwege het coronavirus en de gewijzigde speelkalender opgedeeld in twee delen. De kwartfinales staan vanaf eind mei op het programma.

De laatste groepswedstrijd van Jong Oranje begint om 18.00 uur in Szekesfehervar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.