Terug

Volg Vandaag Inside

Jong Oranje geplaatst voor EK dankzij puntenverlies Zwitserland

Jong Oranje geplaatst voor EK dankzij puntenverlies Zwitserland

8 juni 2022, 20:33

Jong Oranje heeft zich, zonder zelf in actie te komen, geplaatst voor het EK van volgend jaar in Georgië en Roemenië. Concurrent Jong Zwitserland kwam woensdagavond in de laatste groepswedstrijd in Chisinau niet verder dan 1-1 tegen Jong Moldavië en eindigt daardoor op 23 punten, evenveel als Jong Oranje nu heeft. Op basis van de onderlinge resultaten blijven de Nederlandse beloften de Zwitsers sowieso voor in de groep. De uitwedstrijd eindigde in 2-2, in Deventer won Jong Oranje met 2-0.

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi sluit de kwalificatiereeks zaterdag in en tegen Wales af. Na het gelijkspel van Jong Zwitserland tegen Moldavië is Jong Oranje zeker van de eerste plaats in groep E en daarmee kwalificatie voor het EK.

Jong Oranje won dinsdag in Almere met 6-0 van Gibraltar. De spelers hadden woensdag een dag vrij gekregen van Van de Looi. Ze moeten zich woensdagavond weer melden in het spelershotel en kunnen dan met elkaar vieren dat ze het EK hebben gehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.