Terug

Volg Vandaag Inside

John van ’t Schip weerlegt kritiek: 'Het Ajax-middenveld is niet drama'

John van ’t Schip weerlegt kritiek: 'Het Ajax-middenveld is niet drama'

16 jan 2024, 12:03

Marco van Basten heeft maandagavond aan de tafel van Rondo zijn zorgen geuit over de kwaliteit van de Ajax-selectie. In een gesprek met tafelgast en Ajax-coach John van ’t Schip bestempelde de voormalige topspits het niveau van de Amsterdamse spelers als ‘dramatisch’.

Van Basten merkt op: "Je hebt een goede keeper en een voorhoede die met Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn aan de eisen voldoet. Maar het middenveld is drama en de verdediging is drama. Daar moet je mee werken." Van ’t Schip weerlegt dit standpunt met de opmerking: "Het middenveld is niet drama. Het zijn goede voetballers, maar de selectie is jong. Daar moet je mee aan de slag."

Van Basten benadrukt echter dat het vooral een kwestie van gebrek aan kwaliteit is: "Deze jongens spelen dramatisch voetbal, de wedstrijden zijn echt slecht. Samenspel is niet te vinden. Die jongens kunnen daar niks aan doen, zij zijn slachtoffer. Het ligt allemaal aan het bestuur. Het niveau is niet des Ajax. Het is zó slecht, dat kan gewoon niet," aldus de analist.

Van ’t Schip erkent dat zijn selectie behoefte heeft aan een kwaliteitsimpuls: “We kunnen een type Jordan Henderson gebruiken. Als je iets kan toevoegen wat de selectie ontbeert, en dat is ervaring, krijg je de balans weer redelijk."

Na de 2-3 overwinning op Go Ahead Eagles staat Ajax momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.