Terug

Volg Vandaag Inside

'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengo-proces rijden'

'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengo-proces rijden'

8 aug 2022, 10:22

Mohamed Ihattaren heeft zichzelf te dicht in het criminele circuit gebracht. Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel liet de middenvelder leden van de mocromaffia in zijn auto naar het Marengo-proces rijden.

Van den Heuvel pakte een week eerder in De Telegraaf met het volgende nieuws uit: "Bij de politie is informatie bekend over criminelen, of mensen met een criminele achtergrond, die dicht tegen de familie Ihattaren aan zouden hebben gezeten. Ook op een moment zelfs bij hem in zijn auto hebben gezeten, en dat is een auto die door Ajax beschikbaar is gesteld aan spelers. Dat is eigenlijk allemaal tot één verhaal gebracht. En dat heeft er nu toe geleid dat Ajax in samenspraak met veiligheidsexperts heeft gezegd: kom maar even niet bij de club."

Bij Langs de lijn op NPO Radio 1 gaat Van den Heuvel dieper in op dit nieuws. "Het beeld is dat hij te dicht aanschuurt tegen de jongens die diep in de criminaliteit zitten", zegt Van den Heuvel bij Langs de lijn op NPO Radio 1. "Daarmee is niet gezegd dat hij zelf criminele dingen doet, maar die scheidslijn is heel dun."

"Er is gezien dat leden van de mocromaffia die terecht moeten staan in het Marengo-proces in de auto van Ihattaren naar het proces gingen in de bunker in Amsterdam Osdorp", aldus de journalist.

Johan Derksen en René van der Gijp bespraken eerder nog de bewogen voorbereiding van Mohamed Ihattaren bij Ajax. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'
2:36
René en Johan over Mohamed Ihattaren: 'Het is elke keer iets!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.