Terug

Volg Vandaag Inside

John van den Brom ontslagen als trainer van KRC Genk

John van den Brom ontslagen als trainer van KRC Genk

6 dec 2021, 16:11

De directie van de Belgische voetbalclub KRC Genk heeft de samenwerking met trainer John van den Brom beëindigd. "De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken", laat de huidige nummer 8 van de ranglijst weten.

Van den Brom verruilde ruim een jaar geleden FC Utrecht voor Genk. Hij veroverde met zijn ploeg in zijn eerste seizoen de Belgische beker. Zijn contract in Genk liep nog door tot medio 2023.

Met Van den Brom (55) nog op de bank speelde Genk zondagavond met 1-1 gelijk bij KV Mechelen. Vier dagen eerder werd de club door landskampioen Club Brugge via strafschoppen uitgeschakeld in het Belgische bekertoernooi.

In de Europa League behaalde Genk in groep H uit vijf wedstrijden 5 punten. De nummer 3 van de poule sluit donderdag de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen nummer 4 Rapid Wien. Voorlopig nemen Glen Riddersholm en Domenico Olivieri als duo de dagelijkse sportieve leiding over, laat de clubleiding weten.

Van den Brom nam in november vorig jaar zijn assistent-trainer Dennis Haar mee naar Genk. Anderhalve maand geleden moest Haar in de technische staf plaatsmaken. Toen stond ook de positie van Van den Brom al onder druk, na vijf nederlagen op rij in alle competities. Hij kreeg nog even het voordeel van de twijfel, maar een ommekeer bleef uit. Genk won op 31 oktober voor de laatste keer, in alle competities, en die aanhoudende reeks slechte resultaten brak Van den Brom uiteindelijk op.

FC Utrecht ontving in november vorig jaar een afkoopsom van ongeveer 500.000 euro van Genk voor Van den Brom. René Hake, afkomstig van Jong FC Utrecht, volgde hem op.

Van den Brom leidde eerder Anderlecht in België naar de landstitel en werkte als trainer ook bij AZ, Vitesse en ADO Den Haag. KRC Genk heeft in het verleden meerdere Nederlandse coaches gehad. De club stelde eerder onder anderen Mario Been, Sef Vergoossen en Johan Boskamp aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.