Terug

Volg Vandaag Inside

'John Heitinga is de Wopke Hoekstra van de voetballerij'

'John Heitinga is de Wopke Hoekstra van de voetballerij'

21 mrt 2023, 00:00

René van der Gijp en Johan Derksen hebben afgelopen weekend met verbazing zitten kijken naar de persmomenten met Ajax-trainer John Heitinga.

"Die Heitinga, die gedraagt zich als een sprekende robot", opende Johan maandagavond in Vandaag Inside over de hoofdtrainer van de Amsterdammers. "Er komen allemaal volzinnen uit zijn mond waar hij van vindt dat een topcoach die volzinnen moet uitspreken. Er zit helemaal geen soul in over wat hij vertelt. Het heeft nergens iets mee te maken. Hij lult maar een eind weg."

René heeft zaterdag met verbazing zitten kijken naar de voorbeschouwing van Heitinga op De Klassieker. "Er zijn mensen die niet veel zeggen, maar daar ook niet veel aan kunnen doen. Hij schept er genoegen in en hij doet het erom", waarop Johan reageerde: "Het is de Wopke Hoekstra van de voetballerij. Hij acteert een topcoach."

"En daar zitten dan Mike Verweij en Hans Kraay junior bij", vervolgde René over de persconferentie met Heitinga. "Op de twee vragen gaf hij als antwoord: 'Daar geef ik geen antwoord op'. En daarna vertelt hij dat Feyenoord met 7-1 had gewonnen van Shakthar Donetsk. Werkelijk, ik zat in verbijstering door wat er uit zijn mond kwam. Hoelang duurt het nou voordat Hans Kraay vanuit ESPN zegt: 'Mensen, laat gaan'."

Wilfred vertelde vervolgens dat Heitinga altijd een lijstje heeft met dingen die hij wil zeggen op persconferenties. "Hij denkt te veel na en bereidt te veel voor, maar hij moet gewoon een mens zijn en improviseren", reageerde Johan. "Hij wil natuurlijk graag hoofdtrainer worden. Ik begrijp de ambitie van die jongen, maar hij mist daar personality voor."

Heitinga nam het na De Klassieker onder meer op voor Calvin Bassey, die opnieuw veel kritiek over zich heen kreeg. Bekijk het terug in onderstaande video.

Heitinga neemt het op voor Bassey: 'Ik vind dat we teveel de nadruk op hem leggen'
1:27
Heitinga neemt het op voor Bassey: 'Ik vind dat we teveel de nadruk op hem leggen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.