Terug

Volg Vandaag Inside

John de Wolf: 'Het doet zo veel pijn, dat het eigenlijk niet meer te doen is'

John de Wolf: 'Het doet zo veel pijn, dat het eigenlijk niet meer te doen is'

7 feb 2024, 10:50

John de Wolf vertelde dinsdagavond bij Op1 een ontroerend verhaal over zijn moeder die een vergevorderd stadium van de ziekte van Alzheimer heeft.

Volgens De Wolf begon de aftakeling van zijn moeder, zes jaar geleden toen hij van buren hoorde hij dat zij 's nachts op straat doolde en dat ze na het boodschappen doen de weg naar huis niet meer wist en door een bekende naar huis moest worden gebracht. "Gelukkig kent iedereen mijn moeder. Zij was het nieuwsblad van Schiedam. Maar iedereen wist ook dat ze hulp nodig had", vertelt de assistent-trainer van Feyenoord in januari 2024 in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Als De Wolf haar nu, in het verpleeghuis, ziet, denkt hij bij zichzelf: dat is mijn moeder niet meer. “Het doet zo veel pijn, dat het eigenlijk voor mij niet meer te doen is om daar heen te gaan. Als ik één procent het gevoel zou hebben dat ik nog contact met haar heb of dat zij voelt dat ik er ben. Dan zou ik dat te allen tijde doen, maar als ik wegga, zit ik als een klein kind in de auto te janken. Vanwege het verdriet dat ze daar zit en ook nog eens wetende dat zij dit niet had gewild."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.