Terug

Volg Vandaag Inside

John de Mol liet Hansie stoppen met voetballen: ‘Ik was blij toe'

John de Mol liet Hansie stoppen met voetballen: ‘Ik was blij toe'

3 sep 2020, 14:01

Hans Kraay jr. stopte ooit met voetballen dankzij John de Mol, zo onthult hij in zijn belcolumn in Veronica Magazine, nummer 36.

Hansie Hansie was ooit een begenadigd voetballer. Nadat hij jarenlang furore maakte bij clubs als NAC, De Graafschap en FC Den Bosch ging Hansie Hansie in 1996 zijn geluk zoeken bij Sint-Niklaas in België.

“Een verdwaalde Belgische makelaar haalde me over. ‘Allee Hanske, kom hierheen.’ Nou oké, ik kwam. Envelop in m’n kontzak. Ze schoven me ook nog een aanvoerdersband om m’n arm. Alleen: die trainer was een afgekeurde legerofficier. Raoul Peeters heette die man. Na twee uur trainen was het: ‘Allee mannekes, we sluiten af met twintig loopkes van tweehonderd meter.’ Het bloed kwam uit m’n oren.”

Hans was er goed klaar mee en had destijds al een contract bij John de Mol, zo vertelt hij aan het weekblad. “Die nodigde me vlak na al dat gedoe uit op z’n kantoor. Ik had m’n handdoek net afgedaan. John de Mol had grote plannen met me, zei hij. ‘Ja John,’ zei ik, ‘maar ik zit drie dagen in de week in België.’ Hij zei: ‘Wat moet je daar doen?’ Ik uitleggen dat ik aanvoerder was van Sint-Niklaas. ‘Wat verdien je met die onzin?’, vroeg hij. Dat vertelde ik en toen ging een assistent even een envelop halen voor me, met dat bedrag erin. ‘Zo, nu ben je gestopt’, zei John. Zo kwam er een einde aan mijn voetbalcarrière. Ik was blij toe. Nooit meer naar dat strafkamp van die Peeters…”

Hansie werkte van 1997 tot en met 2015 voor SBS6, waar hij onder andere met verve ‘Lachen om Home Video’s’ en ‘Domino Day’ presenteerde en natuurlijk legendarische interviews deed met de toenmalige bondscoach Louis van Gaal. Bekijk hieronder een compilatie.

Het complete interview met Hans Kraay jr. is te lezen in Veronica Magazine nummer 36. Het tijdschrift ligt nu in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.