Terug

Volg Vandaag Inside

Johan zijn Blues Festival in Grolloo gaat niet door: 'Onverantwoord'

Johan zijn Blues Festival in Grolloo gaat niet door: 'Onverantwoord'

24 mrt 2020, 15:38

Het Holland International Blues Festival in Grolloo gaat dit jaar niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Johan heeft als grondlegger van het festival aan Emmer Courant laten weten dat doorgang van het festival onverantwoord is.

Ondanks dat het festival zou plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni en de coronamaatregelen vooralsnog gelden tot en met 1 juni, acht Johan het niet verantwoord om het populaire festival door te laten gaan.

De voetbalanalist en dus festivalbaas laat weten dat hij zich er al bij neer heeft gelegd. Johan laat weten dat als het wel door zou gaan er veel mensen uiteindelijk niet durven te komen.

Het festival waar de lievelingsmuziek van Johan centraal staat, namelijk Blues en Americana, zou dit jaar voor de vijfde keer in Grolloo plaatsvinden. Er waren internationale topartiesten gecontracteerd zoals John Fogerty, Beth Hart en Walter Trout. Maar ook bekende nationale zangers als Danny Vera en Waylon zouden naar Grolloo komen.

Het festival is nog niet officieel geschrapt omdat organisatoren Mojo Concerts en Ticketswap nog op zoek zijn naar een gepaste oplossing voor de verkochte kaartjes en geboekte artiesten. 'Als ik het alleen voor het zeggen had, zou ik nu direct al zeggen: mensen, we doen het niet. Ik ben een realist. Theaterprogramma’s worden geschrapt, voetbalwedstrijden gaan niet door', laat Johan weten.

Mojo Concerts laat op de website weten dat er over evenementen die plaatsvinden na 31 mei ‘momenteel (nog) geen nieuws over is te melden’. Ook Ticketmaster blijft optimistisch: 'We gaan er vooralsnog van uit dat evenementen die vanaf 1 juni plaatsvinden, doorgaan', valt te lezen op de website.

Johan is een stuk duidelijker: 'Het gaat niet door'. Hoe het met de verkochte kaarten moet weet Johan nog niet. 'Dat wordt nu ook bekeken. Krijgen mensen geld terug? Blijven de kaarten volgend jaar geldig? Daar wordt over nagedacht en juridisch allemaal uitgevogeld', laat hij weten.

Johan vindt het niet doorgaan van het festival vervelend, maar kan het makkelijk in perspectief plaatsen. 'Je hoeft maar een actualiteitenprogramma of krant te bekijken om te beseffen dat er wel belangrijkere zaken zijn dan een bluesfestival', relativeert Johan.

VIDEO - PRACHTIG! Danny Vera speelt nieuw nummer Hold On To let Go

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.