Terug

Volg Vandaag Inside

Johan zag rellen bij ADO: 'Laten we in godsnaam blij zijn dat Excelsior gewonnen heeft!'

Johan zag rellen bij ADO: 'Laten we in godsnaam blij zijn dat Excelsior gewonnen heeft!'

31 mei 2022, 11:29

Johan Derksen heeft zondag met afschuw gekeken naar de rellen rondom het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior. Na de wedstrijd in de play-offs voor promotie ging het mis in Den Haag. ADO had de wedstrijd verloren na strafschoppen en liep zo promotie mis. Veel ADO-fans bestormden het veld en gooiden met vuurwerk naar Excelsior-fans die nog op de tribune zaten. Buiten het stadion werden politieagenten met stenen bekogeld en één agent kreeg een klap met een ijzeren staaf. Vier agenten raakten gewond.

'Ik heb deze week een pleidooi gehouden dat een stad als Den Haag een Eredivisie-club moet hebben,' begon Johan maandagavond in Vandaag Inside. 'In de jaren in de Eerste Divisie viel het niet zo op en waren die mensen niet zo actief, maar nu is er voor het eerst weer een wedstrijd die iets voorstelt, en datzelfde asociale zooitje met die capuchonnetjes zorgt voor ellende. Laten we in godsnaam blij zijn dat Excelsior gewonnen heeft!'

Valentijn was het volledig met Johan eens: 'Ik ben ook dolblij. Vooraf dacht iedereen exact wat jij dacht: Leuk, ADO weer terug, iedereen gunde het ze. Ze hebben een klotejaar achter de rug, zes punten in mindering. Maar vandaag was iedereen dolblij.'

'Moet je kijken, zo'n politiemacht op het veld, wat zo'n grap kost,' ging Johan nog even verder. 'Die mensen hebben het hartstikke druk en maken al overuren, en die moeten dan allemaal weer uitrukken omdat een stelletje idioten zich misdraagt. Den Haag heeft natuurlijk een reputatie, en die reputatie hebben ze nu weer bevestigd. Want negen van de tien keer is ADO Den Haag erbij betrokken.'

De supporters van ADO gooiden zondag ook onder andere aanstekers en glazen flesjes op het veld. René bedacht een oplossing om de grensrechter in bescherming te nemen. Bekijk het in de video hieronder!

René ziet supporters met aanstekers gooien: 'Is het gek om de grensrechter een helm op te doen?'
1:47
René ziet supporters met aanstekers gooien: 'Is het gek om de grensrechter een helm op te doen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.