Terug

Volg Vandaag Inside

Johan wilde eerst niet dat uitzending 'De 10 vragen' met Rob Kemps werd uitgezonden

Johan wilde eerst niet dat uitzending 'De 10 vragen' met Rob Kemps werd uitgezonden

5 jan 2023, 16:57

Johan Derksen was afgelopen maandag te zien in het SBS6-programma De 10 vragen van presentator Rob Kemps. Aan het einde van die uitzending vertelde Johan dat hij het "een geweldige kutmiddag" vond. In Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside, geeft hij aan volledig achter die woorden te staan.

"Het was vreselijk, en ik zal je uitleggen waarom," begint Johan zijn verhaal. "Kijk, ik vind Rob Kemps een aardige jongen, en het is een programma van Talpa. Marco (Louwerens, red.), Directeurtje, vroeg me, omdat Rob Kemps mij graag wilde interviewen. Toen dacht ik: daar ga ik weer. Dan word je geïnterviewd, en ik heb dat vaker gehad, dan gaat een of andere juffrouw die je niet kent er in zitten knippen: de verkeerde dingen halen ze eruit, de verkeerde dingen laten ze staan. Ik heb daar gewoon alleen maar slechte ervaringen mee, als je heel veel opneemt en dan iets gaat samenstellen. Maar goed: we hadden afgesproken dat ik het ter inzage zou krijgen."

"Maar ik kom daar (bij De 10 vragen, red.), en daar is Antoinnette Scheulderman," vervolgt Johan. "Dat is de souffleur van Rob Kemps, zij coacht hem een beetje. Maar ik heb ervaringen met Antoinnette Scheulderman. Zij heeft meegeschreven aan mijn boek, samen met haar partner Michel van Egmond. En dat begon hier, aan dit bureau, met een interview met mij. Antoinnette begon mij te interviewen, en dat was klaar, en toen dacht ik: hier heb ik helemaal geen trek in! Want dat waren allemaal van die Boulevard-achtige vraagjes, als Wanneer heb je voor het laatst gehuild?, Wanneer heb je iets liefs gezegd tegen je vrouw? en Hoe was dat met je ex-vrouw? Ik dacht: dat wil ik niet."

Johan besloot vervolgens om een mail te sturen naar Michel van Egmond en Antoinette Scheulderman: "Daarin stond dat ik het op deze manier niet zou doen, want ik wil niet verzeild raken in een of ander privé-interview dat niet zou misstaan bij Boulevard of Shownieuws. Toen kreeg ik het antwoord terug dat dat verder niet de bedoeling was, en zij hebben mijn mail als opening van het boek gebruikt. Dus zo dacht ik over Scheulderman. Zij vindt dat ze een van de beste interviewsters van Nederland is, maar ik vind dat ze niet verder komt dan het niveau Boulevard of Shownieuws, met haar gebrabbel."

Dan vertelt Johan verder over de opname van De 10 vragen: "Dus ik ga met Rob Kemps zitten in het Herman Brood-museum in Zwolle, met Scheulderman op de achtergrond. En alle vraagjes die zij aan mij gesteld had voor mijn boek, kwamen nu uit de mond van Rob Kemps. Dus ik ben niet geïnterviewd door Rob Kemps, ik ben geïnterviewd door Scheulderman. En weer al die dingen waar ik niet over wilde praten. Dus toen heb ik gezegd: Ik wil niet dat dat uitgezonden wordt, want hier heb ik helemaal geen trek in."

"Nou ja, dan krijg je dat geneuzel, want die uitzending kostte 60.000 euro. Toen zijn ze gaan knippen, waardoor er geen touw meer aan vast te knopen was natuurlijk. Maar ik wilde verder niet vervelend doen, maar het was een hele slechte ervaring voor mij. Als Rob Kemps mij gaat interviewen, heb ik een gesprek met Rob Kemps, en niet met Scheulderman die op de achtergrond staat. Als Scheulderman mij gebeld had voor een interview, had ik het niet gedaan," concludeert Johan.

Bekijk hieronder de hele aflevering van Koffie met..., waarin Johan ook zijn mening geeft over de eindejaarsconference van Claudia de Breij en vooruitkijkt naar het nieuwe seizoen van Vandaag Inside!

Koffie met Johan: over programma Rob Kemps, Claudia de Breij, Vandaag Inside en eigen nummer
26:37
Koffie met Johan: over programma Rob Kemps, Claudia de Breij, Vandaag Inside en eigen nummer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.