Terug

Volg Vandaag Inside

Johan wees Herman Brood af: ‘Dan sta je wel even voor lul’

7 feb 2024, 10:19

Johan Derksen wees ooit als werknemer van een platenmaatschappij Herman Brood af. De rest is geschiedenis.

Eerder blikte Johan al terug met Noa Vahle op het afwijzen van Herman Brood (zie video hierboven). In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad kijkt Johan er nogmaals op terug. Als werknemer van een platenmaatschappij werd Johan door Herman opgebeld om voor 10.000 gulden een deal te sluiten voor zijn eerste soloalbum, maar Johan had er geen vertrouwen in. “Vervolgens wordt hij de grootste rock-’n-roll-hero van Nederland. Dan sta je wel even voor lul.”

Johan zag niks in Herman, omdat hij naar eigen zeggen een ‘junk was’. “Zorgde alleen maar voor problemen. Al moeten we hem ook niet groter maken dan hij was. Herman was een beperkte pianist en een slechte zanger. Hij verkocht zijn rock-’n-roll-kunstje gewoon heel goed.”

Herman zijn carrière leverde hem naast het Herman Brood Museum & Experience ook een borstbeeld op bij het Zwols poppodium Hedon, maar volgens Johan had Zwolle hem wel wat meer had mogen eren. “Als je zo’n jongen een straatnaam wil geven, moet je het goed doen. Niet een of ander lullig steegje. Dat verdient een grootheid niet. Het is niet voor niets dat ik in Grolloo alleen akkoord ga met de Johan Derksen Avenue.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.