Terug

Volg Vandaag Inside

Johan twijfelt aan Oranje-international: ‘Ik heb het altijd al een overschat talent gevonden!’

Johan twijfelt aan Oranje-international: ‘Ik heb het altijd al een overschat talent gevonden!’

29 mrt 2023, 15:42

Als dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside de kritiek van Ruud Gullit en Marco van Basten op Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk ter sprake komt, blijkt dat Valentijn en Johan het met de kritiek eens zijn. Gullit en van Basten verweten van Dijk onder andere dat hij geen leider is en wél lawaai maakt, maar niks zegt.

Als Wilfred het onderwerp opgooit en er beelden voorbijkomen van Van Dijk zijn rol bij de derde goal van Frankrijk tegen Nederland, begint Johan zijn relaas: "Ik heb het altijd al een overschat talent gevonden, hij ziet er goed uit en hij loopt sierlijk en als hij meegaat bij een corner wil hij nog wel eens een bal binnenkoppen. Maar als het echt op verdedigen aankomt, is hij volledig afhankelijk van de mensen om hem heen en hij blijkt geen leider te zijn. Het is geen leider!", besluit hij.

Ook Valentijn maakt zijn twijfels duidelijk kenbaar: "Zoals in het begin van de wedstrijd heb je twee minuten lang de bal, maar hij tikt alles naar Geertruida. Die maakt zijn debuut, dus die moet het dan gaan doen voor dat elftal. Hij moet dat juist doen!"

Marten De Roon

Ook Atalanta-middenvelder Marten De Roon moet het even later ontgelden: "Kan iemand mij uitleggen waarom de Roon international is? Want daar gaan er toch dertien van in een dozijn?" begint Johan. "Ik ga dat zeker niet proberen uit te leggen nee," reageert Valentijn. "Maar heel veel trainers vinden hem goed voor het evenwicht, dat is ook zo’n kreet. Maar als hij de bal heeft doet hij er nooit wat mee," besluit Johan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.