Terug

Volg Vandaag Inside

Johan streept naam kandidaat-bondscoach door: 'Geen leider'

Johan streept naam kandidaat-bondscoach door: 'Geen leider'

3 juli 2021, 21:58

Giovanni van Bronckhorst zou het een hele eer vinden om bondscoach van het Nederlands elftal te zijn. Dat vertelde de oud-aanvoerder van Oranje zaterdag bij de NOS, waarvoor hij de kwartfinale tussen Engeland en Oekraïne op het EK analyseerde.

Van Bronckhorst verklapte dat hij nog niet is benaderd door de KNVB. ‘Ik heb van 1996 tot en met 2010 maar liefst 14 jaar voor Oranje gespeeld’, zei hij. ‘Ik zou het een eer vinden om het Nederlands elftal ook te coachen.’ 

Johan Derksen vindt de trainer, onder wie Feyenoord in 2017 landskampioen werd, niet de beste optie voor de openstaande vacature. ‘Ik vind hem heel veel hebben, maar hij heeft ook het een en ander niet’, zei de analist zaterdag in de vroege uitzending van De Oranjezomer.

‘Ik vind het een nette, welbespraakte persoonlijkheid met een goede voetbalachtergrond, maar het is geen leider’, stelt Derksen, die zijn tafelgenoten eraan herinnert dat Dick Advocaat in 2016 bij Feyenoord aangesteld werd om de jonge trainer bij te staan. ‘Toen het even slecht ging met Feyenoord, moest Dickie opdraven om de boel in het gareel te houden.’

Johan ziet wél een rol voor Van Bronckhorst weggelegd, in een duo-bondscoachschap met Advocaat. ‘Als Dick met Van Bronckhorst als assistent, en ook een beetje de opleiding neemt, vind ik dat een heel aanvaardbaar duo.’

Van Bronckhorst zit zonder club, sinds zijn vertrek bij het Chinese Guangzhou R&F vorig jaar december. De KNVB is op zoek naar een opvolger voor De Boer. Er is enige haast geboden, want Oranje speelt op 1 september voor de WK-kwalificatie tegen Noorwegen. 

Aflevering terugkijken? Klik HIER!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.