Terug

Volg Vandaag Inside

Johan prijst nieuwe voetbaltalkshow mét Wilfred: 'Een betere presentator is er niet'

Johan prijst nieuwe voetbaltalkshow mét Wilfred: 'Een betere presentator is er niet'

29 juli 2022, 12:20

Johan Derksen juicht het toe dat Talpa vanaf 15 augustus met een gloednieuwe voetbaltalkshow komt op maandag en vrijdag, gepresenteerd door Wilfred Genee. Volgens Johan is die keuze geheel terecht.

Sinds de komst van de dagelijkse talkshow Vandaag Inside - en daardoor het vertrek van Veronica Inside - ontbreekt er een voetbaltalkshow op Veronica. Johan vindt het dan ook logisch dat Talpa nu weer met een nieuwe invulling komt in plaats van Veronica Inside. Dat zegt Johan in Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside.

"Talpa heeft strategisch gedacht. Zo van: als die drie mislukken met de dagelijkse talkshow, dan moet er een terugkeer mogelijkheid zijn naar Veronica Inside. En nu wij geslaagd zijn voor het examen 'dagelijkse talkshow' vullen ze dat in. En dat vind ik heel erg logisch met concurrentie: anders gaan andere zenders op dat tijdslot zitten met zo'n programma. Dus ik keek er niet van op."

Wim Kieft, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde zullen fungeren als analisten in de nieuwe talkshow. "Uiteraard krijg je dan de discussie wie er gaan zitten, maar wie je er ook neerzet: er zal altijd discussie ontstaan", stelt de nestor van Vandaag Inside. "Het zijn in ieder geval drie jongens met een groot voetbalverleden en dat vind ik niet onbelangrijk voor een voetbalprogramma."

Of het voetbalpraatprogramma niet veel overlap zal hebben met Vandaag Inside? "Nee, totaal niet. Wij zijn een heel ander programma. Wij zijn een meningenshow. Ook over voetbal. Zij zullen veel actueler praten over voetbal dan wij. Het gaat ook niet op elkaar lijken."

De nieuwe talkshow op Veronica betekent ook een uitstapje voor Wilfred, zonder Johan en René van der Gijp. Dat Wilfred het mag presenteren, wordt toegejuicht door Johan: "Want een betere presentator voor zo'n programma is er niet. Hij kan dat uitstekend. En ja, ik heb de stekker van Veronica Inside eruit getrokken. Want ik zat daar 24 jaar en ik had het wel gehad met dat voetbal. Op een gegeven moment heb je dat... Dan ben je verzadigd... Het interesseert je niet echt meer. Ik zat er soms over te praten en dacht: wat zit ik nou te lullen? Het interesseert me geen hol eigenlijk. En dan kun je er beter mee stoppen".

Volgens de besnorde analist heeft concurrent RTL één nadeel: "Zij hebben geen goede presentator voor voetbalprogramma's. Dat is allemaal heel formeel of iemand die een presentator acteert. Dat zal nooit wat worden. Dan zit je bij Wilfred goed".

De nieuwe voetbaltalkshow van Wilfred is vanaf 15 augustus elke maandag en vrijdag te zien bij Veronica.

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Johan hieronder.

Koffie met: Wat vindt Johan Derksen van de boerenprotesten?
32:40
Koffie met: Wat vindt Johan Derksen van de boerenprotesten?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.