Terug

Volg Vandaag Inside

Johan over dochter Marieke: 'In die vier jaar hebben wij een bijzondere band opgebouwd'

Johan over dochter Marieke: 'In die vier jaar hebben wij een bijzondere band opgebouwd'

11 mrt 2022, 19:48

Johan heeft tegenover PLUS Magazine verteld over zijn goede band met oudste dochter Marieke. Daarnaast sprak de besnorde analist ook over zijn andere dochter: Anoeska.

De inmiddels 73-jarige nestor van VI Vandaag en zijn toenmalig vrouw Linda kregen hun eerste dochter. Twaalf jaar later sloeg het noodlot toe voor Linda. 'Ik kwam’s avonds laat terug van mijn werk en vond haar onder aan de trap. Marieke was 12 en lag boven te slapen', beschrijft Johan, voor wie het een ongekende klap bleek.

'Ik wist niet waar ik het zoeken moest van verdriet. De eerste paar maanden ben ik thuisgebleven om de boel op de rit te krijgen. Ik heb toen de fout van mijn leven gemaakt door een vriendin van vroeger te vragen of zij kon helpen. Ik moest weer aan het werk en wilde iemand in huis voor Marieke. Er is iets tussen ons ontstaan; ze werd zwanger en we zijn getrouwd. Veel te snel allemaal natuurlijk; ik zat nog midden in mijn rouwproces en wist niet wat ik deed.'

Uiteindelijk vroeg Johan na één jaar een echtscheiding aan. 'Daarna ben ik vier jaar alleen geweest en was ik huisman en alles tegelijk. In die vier jaar hebben Marieke en ik een bijzondere band opgebouwd. Op haar 17de wilde zij voor een jaar naar Amerika en in dat jaar kreeg ik weer verkering. Isabelle en ik zijn ook snel getrouwd, maar bij haar wist ik meteen zeker dat het goed zat.'

Met Johan's tweede vrouw kreeg hij dochter Anoeska. 'Mijn dochters zijn twee totaal verschillende types. Marieke is een beetje zoals ik: onverschillig voor autoriteiten en een bek als een scheermes. Anoeska is een echte carrièremaakster. Ze woont in Londen en werkt bij zo’n grote Amerikaanse investeringsbank. Ze werken allebei heel hard, hebben een relatie maar geen kinderplannen. Moeten ze helemaal zelf weten', besluit de analist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.