Terug

Volg Vandaag Inside

Johan ontrafelt oorsprong coronavirus: 'Bedenk ik hier zomaar even in Grolloo'

Johan ontrafelt oorsprong coronavirus: 'Bedenk ik hier zomaar even in Grolloo'

26 mrt 2020, 13:21

Terwijl Johan volledig tot bezinning komt in zijn rustige Drentse dorp, heeft hij eens nagedacht hoe het coronavirus vanuit China, via Italië, Europa kon binnenkomen. In de online rubriek Groeten uit Grolloo van Veronica Inside onthult Johan zijn bevindingen hierover.

'Hoe kan het nou dat een griepvirus met een oorsprong in China naar Europa komt via Lombardije? Dat is toch gek? Daar moet een reden voor zijn', begint Johan zijn verhaal.

'Dan ga je graven en googlen en kom je erachter dat Bergamo een industriestad is die connecties heeft met de streek in China waar het virus is ontstaan. In de stad Bergamo, wat een soort broeinest voor corona is, wonen 1400 Chinezen. In de gehele streek Lombardije wonen er 69.000', stelt Johan.

'Nu blijkt dat bemiddelende Chinezen voor tweehonderdduizend euro een Italiaans paspoort kunnen kopen. Ik weet niet of die ambtenaren in Italië allemaal corrupt zijn of dat het legaal is. Maar er blijken veel Chinezen, die voor beide landen een paspoort hebben, vrij heen en weer te kunnen reizen', vervolgt Johan zijn betoog.

'Dus als je dan logisch nadenkt dan zou het best eens kunnen dat die mensen, die toch wel op een louche manier aan een paspoort gekomen zijn, het coronavirus naar Europa hebben gebracht. Dat bedenk ik hier zomaar even in Grolloo', concludeert Johan.

VIDEO - Groeten uit Grolloo | Johan onthult: 'Ajax vergaderde intern over toekomst Ten Hag'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.