Terug

Volg Vandaag Inside

Johan onthult: Leeuwenburgh wordt opvolger van Padt bij Groningen

Johan onthult: Leeuwenburgh wordt opvolger van Padt bij Groningen

12 apr 2021, 02:00

Peter Leeuwenburgh wordt komend seizoen de nieuwe doelman van FC Groningen, zo meldde Johan Derksen zojuist in de uitzending van Veronica Inside. Leeuwenburgh wordt daarmee de opvolger van de vertrekkende Sergio Padt. De doelman wordt dinsdag medisch gekeurd.

De 27-jarige Leeuwenburgh kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Cape Town City FC en was jarenlang een van de betere doelmannen in de hoogste Zuid-Afrikaanse voetbalcompetitie.

Leeuwenburgh doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde ook één seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht. Daarnaast kwam hij uit voor verschillende nationale jeugdelftallen.

Oud Ajax-doelman Hans Vonk is positief over Leeuwenburgh: 'Hij is al jaren een van de betere keepers in de hoogste league van Zuid-Afrika, die je kan vergelijken met de onderkant/middenmoot Eredivisie. Een uitstekende keeper, opgeleid door Ajax met een prima lengte (1.96m). Heeft op jonge leeftijd niet gekozen voor de bank, maar ervaring opgedaan in Zuid-Afrika. Hij is zeker weten goed genoeg voor de subtop van de Eredivisie,' aldus de oud-international van Zuid-Afrika.

Leeuwenburgh sprak een aantal weken geleden met Veronica Inside over zijn avontuur in Zuid-Afrika.

Bizar verhaal uit Zuid-Afrikaanse competitie: 'Het handboek m...
6:38
Bizar verhaal uit Zuid-Afrikaanse competitie: 'Het handboek m...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.