Terug

Volg Vandaag Inside

Johan: 'Onterecht dat Schreuder volledig wordt afgebrand, vertrek Blind een zegen voor Ajax'

Johan: 'Onterecht dat Schreuder volledig wordt afgebrand, vertrek Blind een zegen voor Ajax'

5 jan 2023, 22:14

Johan Derksen heeft in Koffie met Johan, een online rubriek van Vandaag Inside, zijn licht laten schijnen op de situatie bij Ajax, waar Alfred Schreuder flink onder druk staat. Johan is van mening dat Ajax de oefenmeester de tijd moet geven, en noemt het vertrek van Daley Blind 'een zegen' voor de Amsterdamse club.

"Ik vind het volkomen ten onrechte dat Schreuder volledig wordt afgebrand, ook door de media," aldus Johan. "Ik denk dat ze die jongen eventjes de hand boven het hoofd moeten houden, want hij krijgt ze echt aan het voetballen."

"Hij heeft het helemaal niet zo slecht gedaan bij eerdere clubs," legt Johan zijn standpunt uit. "Hij zat bij FC Twente in een tijd dat die club heel onrustig was en dat de dure spelers weg moesten, toen moest hij zich maar redden. Hij heeft het in Duitsland niet zo slecht gedaan, hij heeft het in België niet zo slecht gedaan en hij heeft ook heel goed gefunctioneerd als assistent van Ten Hag. "

"Dat is best een goede gozer, en zijn broer bij Zwolle, Dick Schreuder, dat is ook een goede gozer," concludeert hij. Johan denkt dat Ajax dit seizoen uiteindelijk kampioen van Nederland wordt: "Wel na vermelding dat ik nog nooit wat in de voetbaltoto heb gewonnen."

De nestor van Vandaag Inside reageert ook kort op het vertrek van Daley Blind bij Ajax. Het contract van de 32-jarige multifunctionele linksback werd vorige week ontbonden, en donderdag werd bekend dat Blind zijn carrière vervolgt bij Bayern München. "Dat Blind weg is, lijkt me een zegen voor Ajax, want dat is de grootste intrigant in het hele gezelschap," vindt Johan. "Bij het Nederlands elftal ook: dat moet je niet willen, dat je rechterhand de vader van een van de spelers is. Dat werkt niet. Dat heeft Bert van Marwijk bij Van Bommel gehad, dat moet je niet doen."

Bekijk hieronder de hele aflevering van Koffie met..., waarin Johan ook zijn mening geeft over de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr en herinneringen ophaalt aan Pelé.

Koffie met Johan: over transfer Cristiano Ronaldo, Daley Blind, Michael van Gerwen en Pelé
24:25
Koffie met Johan: over transfer Cristiano Ronaldo, Daley Blind, Michael van Gerwen en Pelé

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.