Terug

Volg Vandaag Inside

Johan lovend: 'Hij zou de ideale trainer zijn voor FC Twente'

Johan lovend: 'Hij zou de ideale trainer zijn voor FC Twente'

14 feb 2023, 00:00

Johan Derksen ziet in RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting de ideale nieuwe trainer voor FC Twente. Oosting heeft nog een contract tot medio 2025 bij de club uit Waalwijk.

De Tukkers moeten door het aanstaande vertrek van Ron Jans en Jan Streuer op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe technisch directeur. "Als ik nou naar de Eredivisie kijk, dan is het voor mij Joseph Oosting van RKC de trainer die het best presteert", zei Johan maandagavond bij Vandaag Inside. "Hij speelt met een bijeengeraapt zootje goed voetbal en pakt heel veel punten voor een clubje met zo'n kleine begroting. Hij zou de ideale trainer zijn voor een provincieclub als FC Twente."

"Maar, die Jodocus van TV wordt de nieuwe technisch directeur, dus die (Arnold Bruggink, red.) gaat natuurlijk de trainer halen", vervolgde Johan. "Ik denk dat Bruggink een trainer wil met een grote naam. Maar FC Twente is en blijft een provincieclub en zo'n Oosting is echt daarvoor de ideale man. En hij heeft nu aangetoond dat hij ook buiten de provincie goed kan functioneren", aldus Johan.

Jans vertrekt na dit seizoen bij Twente

Jans stopt aan het einde van dit seizoen bij FC Twente, maar hij gaat wel door als trainer. "Ik stop niet als trainer. Maar misschien even een adempauze zou wel kunnen", zei Jans na de zege op FC Volendam (3-0) bij ESPN. Even daarvoor had hij zijn spelers in de kleedkamer op de hoogte gebracht van zijn besluit om na dit seizoen te stoppen in Enschede, net als technisch directeur Jan Streuer.

"Het is niet het idee om meteen weer ergens anders te beginnen. Maar je weet het nooit. Mijn kinderen redden zich nu wel", aldus Jans, die sinds 2020 hoofdtrainer in Enschede is. "Je wil eigenlijk altijd zekerheid hebben, maar ik kan nu ook gewoon genieten van de onzekerheid. Geen idee wat er op mijn pad komt, we zien het wel. Als trainer wordt al je tijd opgeslokt door het voetbal. Maar als je ouder wordt, denk je soms wel: ik wil naar de kleinkinderen toe of een dagje dit of dat doen. Een fietstochtje, een reisje, een lunchje."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.