Terug

Volg Vandaag Inside

Johan looft sc Heerenveen: 'Heel Nederland heeft natuurlijk zitten slapen'

Johan looft sc Heerenveen: 'Heel Nederland heeft natuurlijk zitten slapen'

7 apr 2021, 17:40

Johan Derksen is razend enthousiast over sc Heerenveen-smaakmaker Joey Veerman. De analist genoot van het spel van de 22-jarige middenvelder in het verloren duel met Ajax (1-2).

‘Ik heb die lange Veerman (Henk Veerman, red.) alleen maar prachtige kansen zien missen’, zegt Johan over de wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax. ‘Die Joey speelt de sterren van de hemel en hij schopt ze naast of over, met die grote voeten.’

Johan complimenteert de clubleiding van sc Heerenveen met het binnenhalen van Veerman in 2019. ‘Heel Nederland heeft natuurlijk zitten slapen, behalve Heerenveen, want die jongen speelde gewoon in de Eerste Divisie bij FC Volendam. AZ gaat scouten over de hele wereld, maar bij Volendam zijn ze nooit geweest, en ik denk dat ze nu de hoofdprijs moeten betalen als ze hem willen hebben.’

Johan maakt de vergelijking tussen Joey Veerman en Teun Koopmeiners. De AZ-aanvoerder wordt al een aantal weken de hemel in geprezen door verschillende voetbalanalisten, maar Johan geeft de voorkeur aan Veerman. ‘Ik zou hem liever hebben dan Koopmeiners, hoor’, vertelt de analist. ‘Ik heb ernstige twijfels bij Koopmeiners. In de Nederlandse competitie met ruimte is hij aardig: balletje aannemen, een keer draaien… Ik vind dat Veerman veel meer heeft met beslissende passes en zo.’

Veerman en Veerman zijn dit seizoen samen verantwoordelijk voor ruim de helft van de productie van Heerenveen in de Eredivisie. Henk Veerman maakte dertien doelpunten en gaf zes assists, Joey Veerman tekende voor zeven goals en acht assists.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.