Terug

Volg Vandaag Inside

Johan kritisch op Bas Nijhuis: 'Als je dat nog één keer doet, dan hoef je niet meer terug te komen'

Johan kritisch op Bas Nijhuis: 'Als je dat nog één keer doet, dan hoef je niet meer terug te komen'

6 okt 2020, 16:30

Bas Nijhuis heeft geen goede beurt gemaakt bij oud-topscheidsrechter Johan. Bas laat de laatste tijd bij zijn uitleg over spelregels in Veronica Inside wat steekjes vallen, maar ook op het veld is de scheidsrechter nog niet in bloedvorm. Dat is de normaal altijd lovende Johan ook opgevallen en daarom zet de analist Bas even op scherp.

'Eén ding Bas, we zien je graag als gast komen. Als jij het nog één keer in je hoofd haalt om je vier keer voor Jan Lul door zo'n VAR naar een televisietoestelletje te laten lopen, dan hoef je niet meer terug te komen', begint Johan stevig.

Een beduste Bas lijkt schuldbewust en kan zich vinden in de kritiek van de leermeester voor scheidsrechters. 'Normaal laat ik dat soort duels wel doorgaan en dat is denk ik wat jij bedoelt, Johan', vertelt Bas. De scheidsrechter geeft wel toe dat hij door het zien van de beelden die continue in slowmotion worden herhaald, gaat twijfelen over zijn eigen beslissing.

'Er blijft niks meer over van jouw stijl', is ook Wilfred kritisch. Johan is er heilig van overtuigd dat Bas zich niet moet laten lijden door de VAR. Voetbal blijft voor hem namelijk een contactsport. 'Als je kijkt naar de Engelse competitie, daar zijn ze niet zo kinderachtig. Ik zie de VAR nooit voor een overtreding een scheidsrechter naar het scherm roepen', concludeert Johan.

Op de vraag van Wim of Bas nou eigenlijk blij is met de VAR, begint Bas te lachen. 'Zoals wel vaker gezegd ben ik wel een voorstander van mannelijk voetbal. Wij dachten dat we nu het gezeik niet meer zouden hebben, maar we hebben nu alleen maar meer gedoe er omheen. Dus ik heb soms wel het idee van: was het maar weer zoals toen', aldus Bas.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.