Terug

Volg Vandaag Inside

Johan kraakt voetbaljournalistiek af: 'Creativiteit is nihil'

Johan kraakt voetbaljournalistiek af: 'Creativiteit is nihil'

3 apr 2020, 13:30

Vanuit de redactie Grolloo volgt Johan alles wat er in de voetbalwereld gebeurt op de voet. Vanuit het rustige dorp in Drenthe vertelt hij in de online rubriek 'Groeten uit Grolloo' van Veronica Inside wat er scheelt aan de sport- en voetbaljournalistiek in tijden van het coronavirus.

Johan gaat er meteen met gestrekt been in. 'De sportpagina's zien er iedere ochtend armoedig uit. De creativiteit van de heren voetbaljournalisten is nihil. Het tragische dieptepunt was van de week het AD. Daar werd een verslag in gepubliceerd van een wedstrijd die nooit gespeeld is met opstellingen en al, namelijk van Nederland - Spanje. Ook stonden er spelersbeoordelingen bij en kregen de spelers zelfs een cijfer.'

Afgelopen zondag zou namelijk de oefeninterland tussen Nederland en Spanje op het programma staan. Deze wedstrijd is, zoals bijna alle wedstrijden in de voetbalwereld, afgelast vanwege het coronavirus.

'Zo'n artikel over Nederland - Spanje kun je volwassen mensen toch niet aandoen! Als journalisten echt niets anders kunnen bedenken, dan moeten ze echt een ander vak gaan kiezen', oordeelt Johan met enige ergernis. 'Gelukkig' plofte De Telegraaf weer bij Johan op de mat met een artikel over Dirk Kuyt. Bekijk hieronder wat hij daarvan vond!

VIDEO - Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'

Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'
11:38
Groeten uit Grolloo | Johan fileert Kuyt: 'Spontaan m'n ontbijt uitgekotst!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.