Terug

Volg Vandaag Inside

Johan kraakt besluitvorming KNVB: 'Mensonterend'

Johan kraakt besluitvorming KNVB: 'Mensonterend'

9 apr 2020, 15:08

In de laatste aflevering van 'Groeten uit Grolloo' reageert Johan op het streven van de KNVB om het huidige Eredivisie-seizoen uit te spelen vanaf half juni. Johan heeft daarin geen goed woord over voor de 'onbeschaafde' KNVB en bespreekt de verschillende belangen die spelen in de voetbalwereld.

'Het is heel duidelijk. De middelmaat heeft de macht gegrepen', zegt Johan stellig. 'Kijk, al die clubs waren natuurlijk gepikeerd over het voorstel van Ajax om te stoppen, want die willen dat alleen maar omdat ze dan kampioen zijn. AZ heeft geen bijbedoelingen want die waren het daar mee eens en dat PSV het ermee eens is begrijp ik, want zij zitten in het epicentrum van het coronavirus in Brabant. Daar leeft dat veel erger dan in de rest van het land. De burgemeester van Eindhoven was heel duidelijk: er wordt niet gevoetbald.'

'De middenmoot van de Eredivisie was dus gepikeerd dat Ajax, AZ, PSV en uiteraard degradatiekandidaten ADO, Fortuna en RKC wilden stoppen. De middenmoot is maar voor één ding bang en dat is niet voor corona maar dat FOX Sports de tv-gelden niet overmaakt. Zij hebben zich gekeerd tegen die drie grote clubs en Feyenoord heeft zich daarbij aangesloten' legt Johan de belangen bloot.

Volgens Johan denken alle partijen alleen aan zichzelf. 'Alle besluiten die tot nu toe genomen zijn hebben louter te maken met eigen belang. Er is geen enkele solidariteit. Niemand maakt zich druk om de volksgezondheid. Ik hoop maar dat de burgemeesters verstandiger zijn dan de KNVB-leiding. Iedereen in Nederland zit zonder inkomsten en zit in de zorgen en dan denkt de KNVB te gaan voetballen. Het is mensonterend.'

'Maar de KNVB die zelf niets bedenkt, laten hun oren hangen naar de UEFA. Je denkt toch niet dat een paar heren, die vastzitten op het pluche in Zwitserland en geld willen zien waardoor er gevoetbald moet worden, ook maar een idee hebben hoe het in Brabant ervoor staat. De ziekenhuizen in Brabant zijn een slachtveld. Zelfs het ziekenhuis in Assen ligt helemaal vol met Brabantse coronapatiënten. Dan zegt een meneer in een luie fauteuil in Zwitserland: er moet gevoetbald worden. Gudde daar in Zeist laat z'n oren hangen, want die kan zich blijkbaar ook niet verplaatsen naar de situatie in Brabant', sneert Johan.

'Ik reed gisteren naar Amsterdam en dan heb je de radio aan staan. Dan hoor je om zes uur eerst op het nieuws dat er weer 234 doden te betreuren zijn en het volgende nieuwsbericht is dat de KNVB besloten heeft om vanaf half juni weer te gaan voetballen. Dat vind ik zo onbeschaafd. Dat je totaal geen rekening houdt met de situatie in het land en jezelf toch wijs maakt dat het hoofdzakelijk om voetbal draait', vertelt Johan vol onbegrip.

VIDEO - Groeten uit Grolloo: 'In Nederland louter geluiden dat men Trump een onfatsoenlijke man vindt!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.