Terug

Volg Vandaag Inside

Johan komt terug op uitspraak over boa's met hoofddoeken: 'Een beetje goedkoop'

Johan komt terug op uitspraak over boa's met hoofddoeken: 'Een beetje goedkoop'

5 dec 2021, 00:58

Johan deed een tijd geleden in een uitzending van Veronica Inside een uitspraak over boa's in Utrecht die een hoofddoek of keppel mogen dragen. In gesprek met de Marokkaans-Nederlands schrijver Salaheddine komt Johan gedeeltelijk terug op die uitspraken.

In de video op het Youtube-kanaal van Salaheddine komt de uitspraak van Johan ter sprake. 'Dat was een beetje populistisch', stelt de besnorde analist. 'Maar ik ben er als Nederlander wel op tegen dat welke godsdienst dan ook zo'n invloed krijgen dat bijvoorbeeld de politieagenten niet meer met een pet op lopen, maar met een hoofddoek. Ik vind dat een aantasting van een eeuwenoude cultuur die we in Nederland hebben. Dan krijgt, welke godsdienst dan ook, teveel invloed op het dagelijkse leven.'

Later in het gesprek haalt de analist van Veronica Inside zijn eerdere uitspraak weer aan. 'Kijk dat voorbeeld over vandaag staan ze met een hoofddoek het verkeer te regelen en morgen in de blote kont was een beetje goedkoop. Maar ik vind het ook te gek voor woorden in Nederland dat je een agent hebt met een hoofddoek, daarachter één met een tulband, daarachter met zo'n baard, dat is Nederland niet. En ik vind niet dat minderheidsgroeperingen de totale cultuur hier moeten veranderen. Daar hebben we de politiek voor', besluit Johan.

Het fragment is in onderstaande video te zien vanaf 25:15!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.