Terug

Volg Vandaag Inside

'Johan is een lieverd, maar het kan ook een enorme klootzak zijn'

'Johan is een lieverd, maar het kan ook een enorme klootzak zijn'

20 apr 2021, 23:52

Erik Dijkstra en Hugo Borst waren vorige week te gast bij Wilfred in The Friday Move van BNR. De twee gaven hun mening over Veronica Inside en lieten zich positief uit, maar waren ook kritisch op het programma.

Hugo Borst zei over Veronica Inside: 'Het is een fantastisch programma, hoe je er ook over denkt. Of je het kut vindt of je vindt het goed... Ik ken ook ontzettend veel mensen van wie je het niet verwacht die toch inschakelen op maandagavond. Veel vrouwen vinden het een ontzettend leuk programma, man.'

Erik Dijkstra liet zich daarna kritischer uit: 'Het is ook een bepaalde ironie. Johan Derksen was vroeger voor mij een held, hè. Mijn vader las vroeger de VI en de column van Derksen stond ergens voor. En Johan Derksen was iemand die ook de gevestigde orde aanviel en uitdaagde, met z'n lange haar dat hij altijd heeft gehouden. En Johan is nu, met het verstrijken der jaren, eigenlijk veranderd in een conservatieve man. Hij is eigenlijk de gevestigde orde geworden waar hij vroeger zelf tegen streed. Iemand die alles bij het oude wil houden, ongenuanceerd is en soms ook echt foute dingen roept. Dat vind ik wel lastig, hoor.'

Hugo Borst vult hem aan: 'Nou, het opportunisme wat hem kenschetste toen met Forum voor Democratie, omdat die advocaat dan zo leuk was... Dan bind je je dus aan Thierry Baudet. Sorry Johan... Dat had hij echt niet moeten doen.' 'Daar heeft hij ook spijt van, heb ik de indruk,' reageert Wilfred.

Hugo Borst gaat verder: 'Johan blijft gewoon in alle opzichten de klassieke provinciaal, die in zijn jeugd gewoon heel weinig met Surinaamse jongetjes naar school is gegaan. Nou, dat kan ik wel zeggen. Hij heeft daar gewoon misschien een soort angst voor. Ik weet niet wat het is.' Erik Dijkstra merkt op: 'En jij worstelt daar ook mee, Wilfred Genee. Er zit gewoon een oude witte man en die roept dan: 'Racisme bestaat helemaal niet in Nederland.' Nee, als je een oude witte man bent die in een Drents dorp woont, dan kom je dat inderdaad niet tegen.' 'Dat zegt hij er ook bij vaak, hè. Dat daar inderdaad heel weinig racisme voorkomt,' merkt Wilfred op. 'Maar heb jij nooit gewetensnood, dat jij af en toe toch wel iets kritischer zou moeten zijn? Je doet het wel, maar niet vaak genoeg,' vraagt Borst.

'Dat maakt het soms lastig,' vertelt Wilfred. 'In die zin dat als je het teveel doet, dan haal je op een gegeven moment ook de kracht uit het programma natuurlijk. De bedoeling is dat daar vooral stevige meningen worden gegeven. En als ik er elke week volle bak tegenin ga, dan wordt het een beetje ingewikkeld, dat je zegt: 'Wat zitten we nou te doen met z'n allen?' Dus dat maakt het inderdaad ingewikkeld, dat geef ik toe.'

Hugo Borst vertelt: 'Ik ken Johan al heel lang, ik kwam al bij hem thuis toen Linda nog leefde. Marieke was toen 3, 4, 5 jaar. Johan was gewoon een hartstikke schattige echtgenoot, dat was een hartstikke leuk gezinnetje. In zijn diepste wezen is hij een lieverd.' 'Nou, laat dat de conclusie zijn,' aldus Wilfred. Hugo Borst heeft echter nog wel een toevoeging: 'Maar het kan ook, dat zeg ik er altijd bij, een enorme klootzak zijn.' Erik Dijkstra sluit het gesprek af: 'Ik hou toch ook van hem. Het is toch ook de man waarvan wij vroeger thuis z'n column lazen. Johan stond ergens voor.'

Bron: The Friday Move - BNR

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.