Terug

Volg Vandaag Inside

Johan: 'Ik ben nu 75 jaar en onafhankelijk en ik heb schijt aan die hele woke gemeenschap'

Johan: 'Ik ben nu 75 jaar en onafhankelijk en ik heb schijt aan die hele woke gemeenschap'

31 jan 2024, 15:41

Johan Derksen blikt in een uitgebreid interview met Voetbal International kort terug op de kaars-rel, waarna verschillende organisaties de samenwerking met Johan verbraken.

"Toen heb ik inderdaad de macht gevoeld van woke", blikt Johan terug. "RTV Rijnmond belde, ze moesten de vrouwen een veilige werkomgeving bieden. Ik nam de show op hier in mijn tuinhuis, op driehonderd kilometer van Rotterdam. RTV West stuurde een mail dat ze de samenwerking opzegden, net zoals MOJO, met wie ik mijn bluesfestival organiseerde. Je leert je vrienden kennen."

Johan vindt het momenteel 'voor iemand die is opgegroeid in the Sixties en Seventies' een enge tijd om in te leven. "Zo’n Matthijs van Nieuwkerk heeft toch niet met stemverheffing gesproken tegen redactieleden die goed functioneerden?", vervolgt Johan. "Tom Egbers had twintig jaar geleden een buitenechtelijke relatie op de werkvloer, die jongen heeft dan toch alleen zijn vrouw iets uit te leggen en niet de Volkskrant? Marc Overmars heeft niet gestolen, niet met drugs gerommeld, geen agressie getoond, hij heeft niemand aangeraakt, maar iets heel doms gedaan. Dat Ajax het dienstverband verbreekt, dat snap ik heel goed, maar die jongen had toch niet helemaal kapot gemaakt hoeven worden door de KNVB, die dat meldt bij de FIFA. Je praat hier gewoon over Berufsverboten."

Voor Johan voelt het ook als een strijd. "Ja, een die ik kan voeren doordat ik een bevoorrechte positie heb. Ik ben nu 75 jaar en onafhankelijk. Ik kán zeggen wat ik wil en héb schijt aan die hele woke gemeenschap. Maar ben jij 36 jaar met een vrouw, een koophuis en twee kinderen, heb je die luxe niet. Dan moet je je maar schikken. Ik vind het een gevaarlijke tendens", aldus Johan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.