Terug

Volg Vandaag Inside

Johan hoort Van Gaal over WK-winst Messi: ‘Hij moet eens kritisch in de spiegel kijken’

6 sep 2023, 11:19

Johan Derksen heeft zich uitgelaten over de uitspraken van Louis van Gaal over het Argentijnse succes bij het WK voetbal van 2022. Van Gaal is ervan overtuigd dat er vorig jaar bij het WK in Qatar alles aan is gedaan om Argentinië en Lionel Messi wereldkampioen te laten worden.

"Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten kwam en hoe wij aan de doelpunten komen. Als je ziet hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was", aldus Van Gaal tegen de NOS. "Daar bedoel ik alles mee wat ik zeg. Ik denk dat Messi wereldkampioen moest worden." Van Gaal wilde er daarna niet verder op ingaan. "Ik heb nu genoeg gezegd."

Johan is van mening dat van Gaal een fantastische trainer is, maar ook altijd zijn eigen imago weer weet af te breken door een hele slechte verliezer te zijn: "Dat vreet aan hem. Als het al zo is dat ze Messi hebben bevoorrecht, omdat hij zo groot is, dan is Van Gaal iets minder groot en daar kan hij blijkbaar niet zo goed tegen. Ik vind het echt gelul. De hele wereld is in scène gezet, dat geloof je toch niet?!”

“Van Gaal moet kritisch in de spiegel kijken"

“Van Gaal moet ook eens kritisch in de spiegel kijken", vervolgt Johan zijn verhaal. “Als een wonder maakte Nederland nog gelijk tegen Argentinië en toen heeft hij alle manschappen naar achter gehaald en gegokt op strafschoppen, maar die Argentijnen waren zo aangeslagen, dus misschien had hij toen wel door moeten stoten. Dat vraagt Van Gaal zich niet af, dat hij misschien ook wel een foutje heeft gemaakt."

René van der Gijp gaat verder: “Het is ook een hele theatrale man. Het is allemaal bedacht en het komt niet zomaar in hem op. Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is.”

Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal liet in gesprek met Noa Vahle weten de mening van Van Gaal niet te delen. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.