Terug

Volg Vandaag Inside

Johan haalt uit: ‘Ik vind het echt een kutkrant!’

Johan haalt uit: ‘Ik vind het echt een kutkrant!’

10 mrt 2023, 00:00

De Vandaag Inside-uitzending van donderdag 9 maart was een bijzondere, met niet alleen Gerard Joling als gast, maar ook minister Hugo de Jonge. Hij reageerde op een artikel dat deze week over hem verscheen in De Volkskrant, waar ook Johan een duidelijke mening over had.

In de Volkskrant stond deze week een artikel met de kop: Hugo de Jonge wil dat VWS zijn appjes geheimhoudt. Nadat de minister bij Vandaag Inside aangaf het een suggestief artikel te vinden, ging ook Johan nog even los over dit artikel. "Ik vind het inderdaad wel een beetje zo'n verhaal van: waar rook is, is vuur. Daar is De Volkskrant heel goed in. Van een mug wordt een olifant gemaakt. Het wordt allemaal zó opgeblazen, ze willen allemaal een groot complot blootleggen. Vaak zijn die complotten er niet. Journalisten onderling hunkeren naar status en willen allemaal onderzoeksjournalist zijn. Laat ze eens een fatsoenlijk stukkie schrijven!"

Sowieso is Johan niet echt te spreken over de Volkskrant: "Ik vind het een verschrikkelijke krant en ik heb hem opgezegd, maar ik zit er nog een jaar aan vast. Ze brengen zelden nieuws en ik erger me kapot aan die columnisten. Allemaal over het paard getilde woke-types. Ik moet er niets van hebben, ik vind het echt een kutkrant", besluit Johan, waarna Gerard aan de bar in de lach schiet.

Bekijk in de video hieronder het hele gesprek over het Volkskrant-artikel.

Gerard Joling onderbreekt Hugo de Jonge: ‘Wanneer gaan we het over mijn nieuwe plaat hebben?'
6:16
Gerard Joling onderbreekt Hugo de Jonge: ‘Wanneer gaan we het over mijn nieuwe plaat hebben?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.